• 0 (342) 360 96 00

Fakültemiz 5. Sınıf öğrencisi Mehmet Ali CANBAL’ın, Endodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Emre Çulha’nın danışman olduğu “DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETİ VEREN KURULUŞLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR YEŞİL DİŞ HEKİMLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN GAZİANTEP-KİLİS BÖLGESİ PİLOT ÇALIŞMASI” adlı proje 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2. Dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.
Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi, önümüzdeki yıllarda hem insanlar hem de dünya için büyük önem taşıyan alanlarda çabaları teşvik etmeyi ve daha sürdürülebilir bir rotaya dönüşmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla oluşturulan hedefler günlük uygulamalara entegre edilmelidir. Herkes için sağlıklı bir yaşam ve refah arayışında yeşil ekonomiye geçiş kolaylaştırılmalıdır. Her diş hekimi ve diş hekimliği öğrencisi ve personeli, mesleğimizin uygulamalarını hem kişisel hem de profesyonel olarak çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak şekilde incelemelidir. Diş hekimleri; bireyleri, aileleri ve toplulukları dahil eden hizmetleri sayesinde yeşil hareketi pratik, ideolojik ve ekonomik olarak destekleyerek büyük bir etki oluşturacak ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. Bu nedenle, sürdürülebilirliğe uygun bir şekilde mesleğimizi icra etmek sadece diş hekimliği hizmeti sunmakla kalmaz, aynı zamanda içinde bulunduğumuz topluma ve çevreye pozitif değer katar.
Bu çalışma ile diş hekimliği hizmeti veren kuruluşlar sürdürülebilirliğin 3 halkası olan “Çevre, Ekonomi, İnsan-Toplum” başlıkları altında sınıflandırılmış kriterler kapsamında değerlendirilecektir. Çalışma ülkemizde bu konuda diş hekimliği alanında yapılacak ilk saha çalışması niteliği taşımaktadır. Bu çalışmadan çıkan sonuçların daha kapsamlı çalışmalara temel olması ve veri sağlaması hedeflenmektedir.