• 0 (342) 360 96 00

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, özel bakım gerektiren engelli öğrencilere ve kreş öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Şahinbey Özel Eğitim Uygulama Okulu ile GAÜN Kreş ve Anaokulunda düzenlenen programda öğrencilere, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilirken, geçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerle eğlenceli vakit geçirdi.

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları tarafından ağız ve diş sağlığı muayeneleri yapılarak, diş fırçalamanın önemi anlatıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GAÜN diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Aydın, özel bakım gerektiren bireylerin ağız bakımlarının son derece önemli olduğunu söyleyerek, “Özel bakım gerektiren çocuklarımızın, ağız bakımları son derece önemlidir. Bu çocukların ağız bakımının sağlanmasında, velilerin rolü büyüktür. Diş sürme sürecinin ilk aşamalarından itibaren, veli ve bakımla ilgili kişiler, gerekli ağız hijyen uygulamalarını tatbik etmelidirler çünkü diş ve çevre dokuların hasar görme durumunda, tedavi süreci komplike olabilmekte, hatta rutin klinik prosedürler yerine genel anestezi altında işlem yapılması söz konusu olabilmektedir” şeklinde konuştu.