• 0 (342) 360 96 00

Fakültemiz öğrencilerimiz, Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında "Birlikte Daha Güçlüyüz-Deprem Bölgesi için Hijyen Malzemesi Yardımı" projesini gerçekleştirdi. Doç. Dr. Ayşegül Güleç’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında, Gaziantep iline bağlı İslâhiye ilçesindeki konteynır kent ziyaret edildi. Kızılay ile iş birliği kurularak öğrenciler tarafından hazırlanan ve deprem bölgesinde bulunan insanların temel ihtiyaçlarından biri olan hijyen malzemeleri (Diş fırçası ve macunu, sabun. Şampuan, hijyenik ped, traş köpüğü, deterjan, iç çamaşırı, ıslak mendil, bebek bezi vb.) Kızılay sosyal marketlerine teslim edildi. Bu çerçevede konteynır kentin kreşi de ziyaret edildi ve kullanılmak üzere çocuklara yönelik çeşitli hikâye kitapları ve  masa oyunları da teslim edildi ve ilave ihtiyaçlar ile yapılabilecek aktiviteler konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerimiz, yardım dağıtımı esnasında depremzedeler ile birebir tanışarak deprem deneyimlerini paylaştılar. Bu sayede, depremzedelere moral desteği sağlandı.

,